Mikä Mikämaa?

Tekijä huilujen takana

Vuonna 2015 tutustuin huiluihin ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Sain erikoisen päähänpiston kokeilla rakentaa huilu niistä materiaaleista mitä ympäriltäni sattui löytymään ja siitäkös innostus räjähti käsiin, kun sain omasta tekeleestäni heti ääntä aikaan! Ei mitään kauniin vireisiä säveliä, mutta ääntä kuitenkin. Siitä saakka olen ahminut tietoa sekä kehittänyt taitojani puuhuilujen rakentamisen parissa ja tänä päivänä olen ylpeä työllistäessäni itseni huilunrakentajana.

 

Ikuisena käsityöläisenä uskoudun työlleni ja yritän hioa siitä jokaisen kulman esille niin täydellisinä kuin suinkin saatan. Matkani alusta saakka minulla on ollut visio, jota kohti olen polkuani raivannut ja nyt haluan ylpeänä esitellä sekä jakaa luomukseni sinun kanssasi!

 

– Teemu Pyhtilä

LAADUKAS HUILU SYNTYY VALIKOIDUISTA PUISTA JA HUOLELLISESTA TYÖSTÄ

Jokaiseen huiluun puut valikoidaan huolella ja jokainen työstämisen vaihe suoritetaan erityisellä tarkkuudella. Näin syntyy soitin, joka kestää vaikka sukupolvelta toiselle ja käsityön jättämä arvokas jälki tähän maailmaan on valmis.

Mikämaa on suomalainen puuhuiluja valmistava yritys

Mikämaa on perustettu vuonna 2018 Perämeren suurimmalle saarelle Hailuotoon. Saaren rauha ja puhdas luonto ovat merkittävä voiman sekä inspiraation lähde

 

Kaikki tuotteet valmistetaan alusta asti käsityönä käyttäen hyödyksi mahdollisimman paljon kotimaisia luonnonmateriaaleja. Puuvalintamme on pääasiassa kotimainen koivu, joka sopii erittäin hyvin soitinrakentamiseen. Koivu on kovaa, kaunista ja ekologista puuta.

Natiiviamerikkalainen huilu

Huilut joita valmistamme ovat tyyliltään natiiviamerikkalaishuiluja, joka on peräisin Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoilta.

 

Huilun tarkkaa syntytarinaa ei juuri tunneta puutteellisen kirjoitetun historian takia, mutta kerrotaan, että huilu olisi saanut inspiraatiota mm. natiivikansojen tunnetusta rauhanpiipusta. Vanhin säilynyt natiiviamerikkalaishuilu on peräisin 1800-luvulta ja 1900-luvun puolivälissä alkoi huilun modernisointi ja standardisointi nykyaikaiseksi soittimeksi.

Valmistamme jatkuvasti uusia luomuksia!

TUTUSTU HUILUIHIN

Ostoskori
fiSuomi
Scroll to Top